ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Weer maatregelen tegen overlast van groepen jongeren op Naarder vestingwallen | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Dinsdag 13 april 2021 om 13:45
  • Sjoerd Stoop

Er wordt de komende weken en maanden nauwlettend gelet op overlast van hangjongeren op de Naarder vestingwallen. Dat stelt de gemeente Gooise Meren. Een jaar geleden ervaarden buurtbewoners veel overlast toen de vestingwallen in coronatijd een extra aantrekkelijke hangplek waren voor jongeren en er veel lawaai en rotzooi gemaakt werd. 

Een jaar geleden stuurden buurtbewoners een noodkreet naar burgemeester en wethouders. Ze waren de al wekendurende overlast van hangjongeren meer dan zat, zo lieten ze weten. 

Elke avond zagen ze jongeren met kratten bier en pizzadozen de vestingwallen optrekken, om er vervolgens de hele avond tot laat rond te hangen. Ze maakten kabaal en lieten rommel achter. Op het water was het niet anders: jongeren raasden met bootjes het water over, en op eilandjes werden vuurtjes gestookt. Het probleem speelde toen al tijden

Om de overlast tegen te gaan, kwam de gemeente Gooise Meren afgelopen zomer met extra controles en andere maatregelen. Dat wordt nu weer verwacht. "De drukte zal naar verwachting, net als vorig jaar, de komende weken of maanden weer toenemen. Daardoor kan ook de overlast toenemen. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden", aldus burgemeester en wethouders. 

De gemeente laat weten dat er gecontroleerd zal worden door politie en handhavers van de gemeente. Mocht de boel echt uit de hand lopen, dan kunnen er ook beveiligers worden ingezet. "De beveiliging wordt ingezet als de aard, omvang en verwachting van overlast daar aanleiding toe geeft", aldus de gemeente. 

Groepsgrootte en avondklok

Momenteel geldt er overigens, ook voor jongeren, nog een verbod om met drie of meer mensen samen te komen en geldt ook de avondklok nog steeds. De gemeente waarschuwt dat jongeren die de regels - ook in de rest van de gemeente - overtreden een boete kunnen verwachten. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren