ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Aantal Gooise coronabesmettingen licht toegenomen, meer ziekenhuisopnames | NH Gooi
  • Regio Blaricum
  • Dinsdag 13 april 2021 om 16:44 | bijgewerkt: woensdag 14 april 2021 om 08:40 uur
  • Sjoerd Stoop

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus is afgelopen week licht toegenomen vergeleken met een week eerder. Het aantal nieuwe Gooise besmettingen steeg afgelopen week met 7,5 procent, vooral door relatief veel nieuwe coronapatiënten in Gooise Meren, Laren en Blaricum. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

Het aantal nieuwe coronabesmettingen ligt in Blaricum verreweg het hoogst van de regio. Per 100.000 inwoners werden 303,3 mensen positief getest op het coronavirus. Dat betekent dat 35 Blaricummers afgelopen week besmet raakten met het virus. Een week geleden waren dat nog 25 mensen. 

Na Blaricum ligt ook het aantal besmettingen in Laren en Gooise Meren nog hoog. Per 100.000 inwoners zijn in die gemeenten de afgelopen week respectievelijk 266 en 244,6 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar afgelopen week 30 en 142 personen positief zijn getest op corona.

Laren laat daarmee van alle Gooise gemeenten de grootste stijging zien: een week geleden waren in het dorp nog 'slechts' 12 nieuwe besmettingen te melden. 

Hilversum heeft minste besmettingen

Hilversum heeft van de hele regio het laagste aantal besmettingen. In het dorp werden de afgelopen week per 100.000 inwoners 171,7 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er de afgelopen week 156 personen positief zijn getest op corona. Dat waren vorige week nog 150 mensen.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Eén sterfgeval, vijf nieuwe ziekenhuisopnames

Afgelopen week overleed er één persoon in 't Gooi aan de gevolgen van het coronavirus. Het totaal aantal Gooise sterfgevallen sinds de uitbraak van het coronavirus staat daarmee op 238 personen.

De afgelopen week werden er vijf mensen uit 't Gooi in het ziekenhuis opgenomen met coronaklachten. Dat is iets meer dan een week eerder: toen werden nog vier mensen nieuw in het ziekenhuis opgenomen met coronaklachten.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Goot op de radio

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren