ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Jackpot voor politie: zeven mannen gepakt voor illegaal gokken in Hilversumse garage | NH Gooi
  • Thema Hulpdiensten
  • Dinsdag 13 april om 18:06 | bijgewerkt: woensdag 14 april om 08:40 uur
  • Sjoerd Stoop

De Hilversumse politie heeft vrijdagavond zeven personen aangehouden die illegaal aan het gokken waren in een garage. De gokkers konden worden gepakt nadat enkele anonieme tipgevers de politie belden. 

Poker
Poker Adobe Stock

De mannen waren aan het gokken in een aparte ruimte van de garage aan de Kleine Drift. Toen de politie binnenkwam, zaten ze om een tafel waar kaarten op lagen en waren duidelijk aan het spelen voor geld.

Een aantal van hen had een groot bedrag aan contant geld op zak. Bovendien werd in één van de auto's een ploertendoder gevonden.

De zeven mannen worden verdacht van illegaal gokken. Dat is strafbaar, omdat er geen toezicht is en daardoor geen garantie op een eerlijk spel. Bovendien wordt het vaak gebruikt om crimineel geld wit te wassen.

Boete

Na verhoor op het politiebureau mochten de mannen met een proces-verbaal op zak weer naar huis. Daarnaast kregen ze allemaal een boete voor het overtreden van de coronaregels: met meer dan twee mensen samen komen, is namelijk strafbaar. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren