ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Broers zien horecadroom in duigen vallen: "Echt in de verkeerde tijd begonnen" | NH Gooi
  • Vrijdag 16 april 2021 om 09:57 | bijgewerkt: om 10:34 uur
  • Mark Arents

De broers Bo Gyi, Junior en Leroy Hasenaar moeten hun Bussumse zaak Goois Gajes gedwongen sluiten. Na veel probeersels om de boel draaiende te houden, valt nu het doek, na zes maanden sluiting vanwege de coronamaatregelen. "Het moest niet zo zijn blijkbaar", concludeert oudste broer Bo Gyi.

Gebroeders Hasenaar voor hun borreltent
V.l.n.r. Junior, Leroy en Bo Gyi NH Nieuws / Mark Arents

Hoewel de heren dagelijks inmiddels zeker vijftig kopjes koffie 'to go' verkopen, was het plan voor hun zaak heel anders. "Het moest een borreltent worden", vertelt Bo Gyi. "Maar toen het eindelijk wat lekkerder ging kwam corona. Sindsdien zijn we super veel gaan proberen, tot aan een kraam met poffertjes, alleen tevergeefs."

De omzet die de heren draaien met de 'to go-varianten' is simpelweg te laag om de boel draaiende te houden. "We krijgen namelijk geen overheidssteun. We moesten cijfers laten zien van een jaar waarin we nog geen omzet hadden, want we waren nog niet begonnen. En cijfers van toen we net startten, maar de omzet was toen dusdanig laag, dat we niet in aanmerking komen."

"Ik kom hier dagelijks twee overheerlijke cappuchino's halen, dit was echt mijn uitje"
vaste klant jacqueline

"We zijn echt in de verkeerde tijd begonnen", legt Bo Gyi uit. Toch hebben de broers het lang volgehouden. "We vinden het gewoon alle drie heerlijk om met klanten te babbelen, dus daar wilde we zoveel mogelijk tijd, moeite en liefde in stoppen." Daarnaast grepen ze elke mogelijkheid aan om meer omzet te draaien. "Het terrasseizoen liep echt goed, maar uiteindelijk wilden we echt een borreltent zijn en dat zien we op lange termijn gewoon nog niet gebeuren."

Bekijk hieronder een reportage over de broers.

NH Nieuws

Toch komt het nieuws voor veel vaste klanten als een schok. "Ik kom hier dagelijks twee overheerlijke cappuccino's halen", vertelt vaste klant Jacqueline. "Dit was echt mijn uitje." Ook op social media worden de broers overladen met steunbetuigingen. "Daar gaat ons stekkie, zo sneu voor de jongens", reageert iemand. "Nu bijna aan het eind van alle ellende, toch nog."

Die laatste reactie zien de broers vaker voorbijkomen. "We hebben met elkaar echt gekeken naar de lange termijn en inderdaad het had een goede zomer kunnen worden, maar we willen echt een borreltent zijn. Met 80 man binnen in plaats van 30 en dat zien we gewoon niet zo snel gebeuren", aldus Bo Gyi. "Voorlopig even geen horeca voor mij meer", beluit hij na een jaar het hoofd boven water houden.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren