ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Raad van State: door buren gevreesd Muider woningbouwplan mag doorgaan | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Wonen
  • Woensdag 21 april 2021 om 15:10 | bijgewerkt: om 17:14 uur
  • Sjoerd Stoop

Het plan om zeker zes grote huizen te bouwen op een deel van het terrein van Muider stadscafé Gieling, mag doorgaan. Buren naast het stuk grond hebben veel bezwaren tegen het plan en stapten naar de Raad van State, maar die heeft ze in het ongelijk gesteld. 

Bouwplan Gieling Muiden
NH Nieuws

Het plan voor de bouw van de huizen op het nu zo goed als lege stuk grond leidt al langer tot bezwaren van buurtbewoners. Meer dan 70 buurtbewoners tekenden een jaar geleden bezwaar aan. Ze vrezen parkeerproblemen, verslechtering van hun woongenot doordat hun uitzicht verandert en een aantasting van het historische centrum van Muiden. Dat parkeerprobleem ontstaat volgens de bewoners omdat er onder meer elf parkeerplaatsen verdwijnen en er verder weinig parkeerplek is. 

Nadat de gemeenteraad van Gooise Meren ondanks de vele bezwaren toch groen licht gaf voor de bouw van de huizen, stapten de buren naar de Raad van State om het bouwplan tegen te houden. Ook daar krijgen ze nu nul op het rekest. 

Alle bezwaren van tafel geveegd

De Raad van State veegt alle bezwaren van de buurtbewoners van tafel. Zo gaat onder meer het bezwaar over het parkeerprobleem de prullenbak in. De Raad van State stelt dat er straks nog genoeg parkeergelegenheid is in de krappe Muider straat en dat daar bij het maken van de plannen ook voldoende rekening mee gehouden is. 

Daar komt bij dat het plan volgens de rechters ook voldoet aan het bestemmingsplan en dat ook de behandeling van het bouwplan door de gemeenteraad en de bijbehorende aanpassing van het bestemmingsplan volgens alle regels is gegaan. 

Bouw kan starten

Nu ook de Raad van State geen bezwaren ziet tegen het bouwplan, kan de bouw van de woningen doorgaan. Wanneer dat precies gaat gebeuren, is nog niet bekend. 

De bezwaarmakende buurtbewoners lieten vorig jaar al aan NH Nieuws zien wat volgens hen precies het probleem is:

Joost Lammers / NH Nieuws

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren