ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Aantal Gooise coronabesmettingen daalt verder, flink meer ziekenhuisopnames | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Dinsdag 11 mei 2021 om 15:57 | bijgewerkt: om 16:02 uur
  • Sjoerd Stoop

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus is afgelopen week verder gedaald, vergeleken met een week eerder. Na de flinke daling van vorige week, ligt het aantal nieuwe besmettingen nog eens met bijna vijf procent lager. Dat komt vooral door relatief weinig nieuwe besmettingen in Hilversum en Huizen, zo blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

Het aantal nieuwe coronabesmettingen ligt in Weesp het hoogst van de regio. Per 100.000 inwoners werden 278,7 mensen positief getest op het coronavirus. Dat betekent dat 55 mensen afgelopen week besmet raakten met het virus. 

Naast Weesp steeg het aantal nieuwe besmettingen afgelopen week ook in Laren. Per 100.000 inwoners zijn in Laren de afgelopen week 186,2 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar afgelopen week 21 personen positief zijn getest op het coronavirus. Een week geleden waren dat nog 15 mensen. 

Huizen heeft minste besmettingen

Huizen heeft van de hele regio relatief gezien het laagste aantal besmettingen. In die gemeente werden de afgelopen week per 100.000 inwoners 172 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er de afgelopen week 71 personen positief zijn getest op corona. Dat waren een week geleden nog 95 mensen. 

Ook in Hilversum is het aantal nieuwe besmettingen flink gedaald. Per 100.000 inwoners werden afgelopen week daar 186,1 mensen positief getest. Dat komt neer op 169 nieuwe Hilversumse coronabesmettingen. Dat waren een week geleden nog 182 gevallen. 

Zeven nieuwe ziekenhuisopnames

Afgelopen week overleed er één persoon in 't Gooi aan de gevolgen van het coronavirus. Het totaal aantal Gooise sterfgevallen sinds de uitbraak van het coronavirus staat daarmee op 247 personen.

De afgelopen week werden er zeven mensen uit 't Gooi in het ziekenhuis opgenomen met coronaklachten. Dat is flink meer dan een week eerder: toen werden er 'slechts' twee mensen uit 't Gooi in het ziekenhuis opgenomen met coronaklachten.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren