ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Coronavirus zet voor tweede keer Sint Jansprocessie dwars: “Heel erg spijtig” | NH Gooi
  • Regio Laren
  • Dinsdag 18 mei 2021 om 06:49 | bijgewerkt: om 14:08 uur
  • Eva Doesborgh

Tot de teleurstelling van veel Laarders kan de traditionele Sint Jansprocessie ook dit jaar niet doorgaan. Vorig jaar moest het bekende Laarder evenement voor het eerst na 148 jaar worden afgelast vanwege de coronamaatregelen. Die gooien ook dit jaar roet in het eten. 

St Jans processie 2019
St Jans processie 2019 NH Nieuws

Normaal gesproken trekt de processie honderden Laarders die de verjaardag van beschermheilige Sint Jan vieren met een optocht door het dorp, maar dat zit er dit jaar weer niet in.

Chris Bogaers, bestuurslid van het Broederschap van Sint Jan, baalt er enorm van. "Het is heel erg spijtig dat we wederom, voor het tweede jaar op rij, de beslissing hebben moeten nemen om de processie niet door te laten gaan. We moeten ons helaas bij de situatie neerleggen."

Dit jaar is er net zoals vorig jaar een livestream georganiseerd, zodat men toch samen stil kan staan bij de feestdag. Deze keer wordt het volgens Bogears wel feestelijker: "Alles kan nu iets grootser. Waar we eerst alleen een dienst mochten houden met het Broederschap, kunnen we nu tachtig mensen ontvangen."

"Voor nu lopen we de Sint Jansprocessie weer in gedachten"
Chris Bogaers

Het Broederschap is blij dat het feest alsnog op deze manier door kan gaan.

De vorige livestream is goed bevallen en dat kan volgens hen nu alleen nog maar beter worden. "Zo kunnen we op een hele beperkte schaal toch samen stilstaan bij het Sint Jansfeest. Voor nu lopen we de processie nog maar even in gedachten, maar hopelijk kan het volgend jaar wel weer echt plaatsvinden", vertelt Bogaers hoopvol.  

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren