ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversum helpt lokale orkesten en toneelverenigingen met coronasteun | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Woensdag 26 mei 2021 om 10:30
  • Sjoerd Stoop

Hilversum trekt opnieuw flink de portemonnee om culturele amateurverenigingen zoals orkesten en toneelclubs door de coronacrisis te helpen. Zeven Hilversumse clubs mogen een bedrag van 32.000 euro verdelen. 

Een vioolspeler
Adobe Stock

Het geld gaat deze keer naar het City Orkest Hilversum, het Goois Jeugd Orkest, Theatergroep Hartstocht, Schildersvereniging Kleur en Toets, toneelvereniging Meer Vreugde, Stichting Beatrix Hilversum en Vereniging Beatrix Hilversum.

Hilversum hoopt met het geld de toekomst van de zeven verenigingen te garanderen. Door de coronacrisis hebben ze het nu zwaar. Veel verenigingen kunnen door de coronamaatregelen amper repeteren, laat staan optreden. En dat terwijl de kosten voor de meesten gewoon doorlopen. 

Geen andere steun

De gemeente schiet de culturele amateurverenigingen te hulp, omdat ze geen aanspraak kunnen maken op landelijke of provinciale steun. Afgelopen december deed Hilversum dat voor het eerst, nu volgt een tweede ronde. "Begin dit jaar kregen wij wederom signalen van verenigingen dat zij het zwaar hadden. Reden voor ons om opnieuw te inventariseren hoe de verenigingen ervoor stonden. Het college vindt het namelijk erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de bestaande Hilversumse amateurverenigingen de coronacrisis overleven", zegt wethouder Gerard Kuipers.

De hoop is dat de Hilversumse verenigingen met het geld de periode tot komend najaar - als er weer meer kan en de eigen inkomsten weer op gang moeten komen - kunnen overbruggen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren