ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse buurt 'bibbert' na heftige brand met twee zwaargewonde slachtoffers: "Akelig gevoel" | NH Gooi
  • Thema Hulpdiensten
  • Vrijdag 28 mei 2021 om 16:24 | bijgewerkt: om 21:34 uur
  • Maaike Polder & Mark Arents

De schrik zit er goed in bij buurtbewoners na de felle woningbrand aan de Hilversumse Lutherhof, waarbij vanmorgen vroeg de twee bewoners zwaargewond raakten. Een van de bewoners is aan haar verwondingen overleden. De fatale brand houdt de buurt flink bezig. Veel buren stonden vannacht al op straat toen de hulpdiensten massaal toestroomden. "Vreselijk geschrokken, we hebben allemaal de bibbers", reageert een overbuurvrouw.

NH Nieuws

Omwonenden verzamelen zich 's ochtends bij de uitgebrande woning. "De rook kwam onder het dak vandaan", vertelt een voorbijganger. "Maar op de foto's lijkt het weer alsof de brand beneden was", sluit een andere buurtbewoner aan. 

Buurtbewoners waarmee NH Nieuws spreekt, hadden weinig contact met de bewoners van het huis. "Ze waren erg op zichzelf, ik ken ze eigenlijk alleen maar van gezicht. Van goedemorgen en goedemiddag op het parkeerterrein", vertelt een overbuurvrouw. "Ze hebben allebei hun motorrijbewijs en dan gingen ze lekker met de motor op stap, maar heel veel contact had ik niet."

Steen door de ruit

Over de brand en vooral de oorzaak gaan veel geruchten. Veel buren koppelen de brand aan een incident vorige week bij hetzelfde huis. "Toen ging er een steen door de ruit", vertelt een buurvrouw. Van dat voorval zou ook aangifte zijn gedaan.

De politie kan het eerdere voorval en de aangifte nog niet bevestigen, en verwijst naar het lopende onderzoek naar de brand. Een woordvoerder van de politie laat weten dat alle opties rond de brand nog open worden gehouden. Een misdrijf wordt niet uitgesloten.

Reactie burgemeester

Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot bracht vanmiddag een bezoek aan de buurt en betuigde zijn medeleven aan de familieleden van het slachtoffer. Aptroot sprak zich uit over de heftige brand: "Ik ben diep geschokt over het feit dat door de brand een inwoner is overleden en een ander zwaar gewond", laat hij weten.

"Ik leef enorm mee met de familie. Het is goed dat het Openbaar Ministerie en de politie diepgaand onderzoek doen naar de oorzaak van de brand."

Onderzoek naar brand

De hele ochtend waren politie en brandweer op de been om onderzoek bij de woning te doen, maar meer informatie kunnen ze nog niet geven. "Team brandonderzoek van de brandweer heeft ook aangesloten en ze willen tot op de bodem uitgezocht hebben wat hier is gebeurd", aldus Ben Derriks van de Veiligheidsregio.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren