ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Forse voorwaardelijke boete voor eigenaar Huizer woning waar wietplantage stond | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Politiek
  • Maandag 31 mei 2021 om 15:08 | bijgewerkt: om 15:22 uur
  • Sjoerd Stoop

De bewoner van de Huizer woning waar vorige week een grote wietplantage werd gevonden door de politie, kan een flinke boete tegemoet zien als dat nog een keer gebeurt. Burgemeester Niek Meijer van Huizen legt de eigenaar een zogeheten last onder dwangsom van 25.000 euro op. 

Grote hennepplantage Muiden
Archieffoto: Inter Visual Studio/Casper Bunschoten

De wietplantage werd afgelopen week ontdekt toen opgemerkt werd dat er illegaal stroom werd afgetapt. De politie ontdekte op zolder vervolgens acht 'moederplanten', 53 andere wietplanten en nog eens 202 stekjes van wietplanten. De wietplantage was klaar voor de oogst en zou ook al tien oogsten hebben opgeleverd. 

Na de vondst van de plantage werd een 46-jarige Huizer opgepakt. Naast een eventuele straf van de rechter, hangt hem nu ook een flinke boete namens de gemeente boven het hoofd. Als er binnen drie jaar weer een hennepplantage of een andere drugsgerelateerde overtreding in het huis wordt ontdekt, moet de eigenaar een boete van 25.000 euro betalen. Daarnaast wordt het huis dan drie maanden afgesloten.

Herhaling voorkomen

De burgemeester van Huizen neemt deze maatregel om te voorkomen dat er meer hennep wordt geteeld en verhandeld en de eigenaar van de plantage opnieuw in de fout gaat.

De last onder dwangsom moet niet alleen deze Huizer, maar ook andere inwoners afschrikken. "Ik wil dat criminele activiteiten in Huizen stoppen. Kans op herhaling en financieel voordeel daarvan is voor mij geen optie. Het is daarom dat ik nu ingrijp met dit voornemen voor een last onder dwangsom. Het algemeen belang vanuit openbare orde en veiligheid staat voorop", aldus burgemeester Meijer.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren