ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 'Brandend voorwerp' gegooid naar Hilversumse GGZ-instelling, schade aan pui | NH Gooi
  • Thema Hulpdiensten
  • Woensdag 02 juni 2021 om 09:53 | bijgewerkt: om 13:31 uur
  • Sjoerd Stoop

De pui van de Hilversumse GGZ-instelling Rembrandthof is vanmorgen beschadigd geraakt nadat er mogelijk een 'brandend voorwerp' tegenaan gegooid zou zijn. Dat bevestigt de politie aan NH Nieuws. 

Pui kapot Rembrandthof Hilversum
NH Nieuws/Mark Arents

Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. Buurtbewoners uit een naastgelegen appartementencomplex vertellen een kleine explosie te hebben gehoord. Ze spreken van een 'doffe dreun'. 

De politie laat weten onderzoek te doen naar wat er precies gebeurd is. Dat gebeurt door de recherche en de forensische opsporing. Het gebied rondom de GGZ-instelling is afgezet. Voor de deur van het gebouw liggen naast glasscherven ook snippers van een plastic boodschappentas die door de recherche worden verzameld.

Twee keer alarm

De brandweer is vanmorgen tot twee keer toe uitgerukt naar de Rembrandthof. Eerst om 6.30 uur omdat het automatische brandalarm afging, een uur later vanwege een 'vreemde lucht'. 

De Rembrandthof is ondanks de afgezette hoofdingang wel gewoon open. Een woordvoerder laat weten dat het personeel wel geschrokken is. "Maar gelukkig is er niemand gewond geraakt. Wat er precies aan de hand is weten wij ook niet. We wachten het politieonderzoek af."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren