ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Aantal Gooise coronabesmettingen weer omlaag: bijna de helft lager dan vorige week | NH Gooi
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 08 juni 2021 om 17:10 | bijgewerkt: woensdag 09 juni 2021 om 11:16 uur
  • Sjoerd Stoop

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus is afgelopen week weer flink gedeaald. Het aantal nieuwe besmettingen ligt bijna de helft lager dan vorige week. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

Alle Gooise gemeenten laten een overtuigende daling zien. Vooral het aantal nieuwe besmettingen in Gooise Meren en Huizen is flink gedaald. In Gooise Meren ligt het aantal nieuwe besmettingen met liefst 71 procent lager dan een week geleden. 

Huizen heeft van de regio relatief gezien nog de meeste nieuwe coronabesmettingen. Per 100.000 inwoners werden 84,8 mensen positief getest op het coronavirus. Dat komt neer om 35 positief geteste Huizers, vergeleken met 66 positieve testen een week geleden. 

Blaricum en Laren hebben minste besmettingen

Blaricum en Laren hebben van de hele regio nu de minste nieuwe besmettingen. In de twee dorpen werden afgelopen week per 100.000 inwoners respectievelijk 26 en 26,6 mensen positief getest. Dat komt zowel in Laren als Blaricum neer op 3 mensen. 

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Drie sterfgevallen, twee ziekenhuisopnames

Afgelopen week zijn er drie mensen in 't Gooi overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het is voor het eerst sinds ruim een maand dat er sterfgevallen te betreuren zijn. Het totaal aantal Gooise sterfgevallen sinds de uitbraak staat op 251 personen.

De afgelopen week werden twee coronapatiënten uit 't Gooi in het ziekenhuis opgenomen met klachten. Dat waren er een week geleden nog vier.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren