ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Aantal Gooise coronabesmettingen daalt weer verder: bijna niemand nog ziek | NH Gooi
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 15 juni 2021 om 16:03 | bijgewerkt: om 16:05 uur
  • Sjoerd Stoop

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus is afgelopen week weer flink gedaald: het aantal nieuwe besmettingen ligt veertig procent lager dan vorige week. Door de hele regio zijn nog net iets meer dan tachtig mensen besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

Alle Gooise gemeenten laten een overtuigende daling zien. Alleen Laren heeft deze week meer nieuwe besmettingen dan vorige week.

Sterker nog: het dorp heeft nu relatief gezien de meeste besmettingen van de hele regio. Laren heeft per 100.000 inwoners afgelopen week 53,2 nieuwe coronabesmettingen. Dat komt neer op 6 positief geteste Laarders, vergeleken met 3 mensen een week geleden. 

Ook Huizen heeft van de regio relatief gezien nog veel nieuwe coronabesmettingen. Per 100.000 inwoners werden 50,9 mensen positief getest op het coronavirus. Dat komt neer om 21 positief geteste Huizers. Dat is wel flink lager dan een week geleden: toen raakten nog 35 Huizers besmet met het virus.  

Wijdemeren minste besmettingen

Wijdemeren heeft van de hele regio nu de minste nieuwe besmettingen. In de gemeente werden afgelopen week per 100.000 inwoners 12,3 mensen positief getest. Dat komt neer om 3 mensen. Een week geleden waren dat nog 15 mensen. 

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Voor het eerst sinds augustus geen ziekenhuisopnames

De afgelopen week werden er voor het eerst sinds eind augustus vorig jaar geen nieuwe coronapatiënten uit 't Gooi in het ziekenhuis opgenomen met klachten. Dat waren er een week geleden nog twee.

Afgelopen week zijn er ook geen mensen in 't Gooi overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het totaal aantal Gooise sterfgevallen sinds de uitbraak blijft daar mee staan op 251 personen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Goot op de radio

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren