ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Weesper kinderen krijgen meer voorrang op plekje op basisschool in de buurt | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Woensdag 16 juni 2021 om 15:55
  • Sjoerd Stoop

Het wordt voor Weesper kinderen makkelijker om een plekje te krijgen op de basisschool dicht bij hun huis. Dat stelt de gemeente. Vanaf volgend jaar worden de toelatingsregels anders, waardoor Weesper kinderen meer voorrang krijgen. 

De Kors Breijerschool in Weesp
Google Streetview

Het toelatingsbeleid van de Weesper basisscholen verandert, omdat Weesp als gemeente volgend jaar fuseert met Amsterdam. De zeven Weesper scholen hebben daarom besloten mee te doen met het toelatingsbeleid van de hoofdstad. 

Hoewel er niet heel veel verandert, moet de stap voor Weesper basisschoolleerlingen en hun ouders toch een verbetering zijn. Hetzelfde blijft dat ouders nog steeds elke basisschool kunnen kiezen die ze willen. Nieuw is dat Weesper kinderen voorrang krijgen op de vier scholen die het dichtst in de buurt zijn. 

Voorrangsscholen

De plekjes op scholen worden straks allemaal tegelijkertijd verdeeld. Kinderen met een oudere broer of zus op school krijgen altijd een plek. Als er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen wordt er eerst gekeken voor welk kind de bewuste school een 'voorrangsschool' is. "Elk kind krijgt een plaats op de hoogst mogelijke school van zijn voorkeur", zegt de gemeente. 

Weesp wijst erop dat er in principe genoeg plekken zijn voor alle kinderen die er wonen. De afgelopen jaren kreeg meer dan 90 procent van de kinderen een plekje op de school voor hun eerste voorkeur. 

Regels

De nieuwe toelatingsregels gelden voor alle kinderen die geboren zijn vanaf 1 september 2018. Die gaan vanaf augustus volgend jaar voor het eerst naar de basisschool.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren