ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Buren starten hulpactie voor door brand getroffen Muider gezin | NH Gooi
  • Donderdag 17 juni 2021 om 16:34 | bijgewerkt: vrijdag 18 juni 2021 om 13:59 uur
  • Sjoerd Stoop

Buurtbewoners van het Muider gezin dat afgelopen weekend alles kwijtraakte door een knullige brand, zijn een hulpactie gestart om het gezin te helpen. Pakweg vijftig buren hebben al meer dan duizend euro gedoneerd. 

Schade na brand in Muiden door onkruidbrander
NH Nieuws / Mark Arents

De buurtbewoners willen met hun actie de getroffen Muiders helpen. "De emotionele schade is enorm, vooral voor de kinderen. We hopen met deze actie een leuk bedrag in te zamelen, zodat we Nico en de kinderen een steuntje in de rug kunnen bieden", laat Muider Matthijs Giessen weten. 

Andere buren en bekenden van de Muiders dragen ondertussen gul bij aan de steunactie. Vele tientjes en twintigjes worden overgemaakt naar de actie. 

Ook klinken er veel steunbetuigingen. "Wat enorm schrikken en vreselijk verdrietig. We hopen dat jullie gauw weer op een fijne veilige plek zullen zitten zodat jullie weer samen vooruit kunnen kijken", schrijft een van de donateurs. 

Huis onbewoonbaar

Het huis van het getroffen gezin vatte zaterdag vlam toen een buurvrouw met een onkruidbrander onkruid aan het weghalen was. Toen de buurvrouw klaar was en de onkruidbrander wegzette, kwam daar zonder dat ze het doorhad mogelijk toch nog een vonkje van af. Plots stond de schutting in de fik en sloeg het vuur snel over naar het huis. Het vuur werd steeds groter en richtte enorme schade aan. 

Het huis werd na de brand onbewoonbaar verklaard en het gezin is zo goed als alles kwijt. "De spullen zijn allemaal vervangbaar, daar gaat het niet om. De emotionele schade is misschien niet zichtbaar, maar wel enorm groot", vertelde vader Nico gisteren aan NH Nieuws. 

Het gezin heeft gisteren te horen gekregen dat ze volgende week een tijdelijke woning krijgen. Tot die tijd slaapt vader Nico in een hotel en slapen de kinderen bij hun moeder. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
  • NH Gooi Chill | Morgen om 00:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
Net gemist?

Kleurenradio

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren