ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hoe twee aanslagen stoere marinier Robin veranderde in een 'zielig hoopje mens' | NH Gooi
  • Thema Gezondheid
  • Vrijdag 18 juni 2021 om 09:54 | bijgewerkt: om 13:01 uur
  • Carlijn Kolk

Marinier Robin Imthorn maakte in 2009 twee aanslagen met een bermbom mee in Afghanistan. Het veranderde hem langzaam in - zoals hij zelf zegt - een 'zielig hoopje mens'. Om hulp vragen lukte hem niet. Meer dan tien jaar later wordt bij hem een posttraumatische stressstoornis geconstateerd. Om aandacht te vragen voor het bespreken van mentale gezondheid gaat hij de komende dagen 211 kilometer lopen: 5 marathons in 5 dagen onder de 5 uur. Zijn avontuur start vandaag. 

Militair Robin loopt marathons om taboe ptss te doorbreken
NH Nieuws / Carlijn Kolk

Overal in zijn actie komt het getal vijf terug. 'Five five' gebruiken militairen om tegen elkaar te zeggen 'ik versta je perfect'.

Zijn tocht start vandaag in Amsterdam bij het Marineterrein. Hij loopt door heel Nederland en via verschillende kazernes komt hij na vijf dagen aan in Rotterdam. 

NH Nieuws maakte deze documentaire over het avontuur van Robin en zijn verleden. De documentaire is dinsdag om 19.38 uur te zien op televisie en wordt elk uur herhaald. De documentaire is ook hier te bekijken.



Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren