ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Plots gesloten, maar alom geliefde Bussumse koffiezaak mag tóch weer open | NH Gooi
  • Thema Het weer
  • Vrijdag 18 juni 2021 om 12:54 | bijgewerkt: om 13:44 uur
  • Sjoerd Stoop

Goed nieuws voor Bussumer Ahmed Hussein: zijn koffiezaak aan de Bussumse Brinklaan mag toch weer open. De door de buurt geliefde koffiezaak moest anderhalve week geleden plotseling sluiten, omdat Ahmed na een jaar tóch geen vergunning kreeg. "Maandag gaan we weer open", zegt Ahmed apetrots. 

Ahmed van de koffiezaak in Bussum
NH Nieuws

Toen de Bussumse koffiezaak op last van de gemeente dicht moest, zorgde dat voor een storm van kritiek van buurtbewoners. Het was niet alleen voor Ahmed, maar ook voor de rest van de buurt een donderslag bij heldere hemel. Een petitie om de zaak weer open te krijgen werd razendsnel door duizenden buren ondertekend

Dat protest heeft nu effect: maandag slaan de deuren van de koffiezaak weer open. Ahmed heeft een vergunning voor een jaar gekregen. Daarna gaat de gemeente de zaak nog eens onder de loep nemen.

De gemeente laat aan NH Nieuws weten nog steeds achter haar eerdere besluit te staan, maar zegt dat de gesprekken met hem en de 'persoonlijke omstandigheden' van Ahmed er toch toe leiden dat de Bussumer nu een jaar de kans krijgt om zich te bewijzen. Daarna wordt er dus verder gekeken. Welke reden de gemeente had om hem eerst geen vergunning te verlenen, wil de gemeente vanwege de privacy van Ahmed niet zeggen. 

Heel erg blij

Ahmed zelf reageert 'enorm blij' dat de koffiezaak weer open mag. "Voor mij is het echt gerechtigheid", laat hij aan NH Nieuws weten. "Het waren voor mij een paar vervelende dagen met heel veel onzekerheid, maar ik heb er altijd in geloofd dat dit nieuws zou komen. Ik ben er echt heel blij mee dat ik nu weer aan de slag kan."

De Bussumse koffiezaak kan meteen weer open, maar Ahmed kiest er bewust voor om maandag weer van start te gaan. "De afgelopen anderhalve week was heel zwaar en druk. Ik neem nog een paar dagen vrij om op adem te komen en ga maandag vol goede moed weer aan het werk."

Veel steun

Ahmed noemt de steun van de duizenden Bussumers 'onvoorstelbaar'. "Ik ben daar echt heel erg dankbaar voor en ook apetrots op", zegt hij. "Toen ik nog geen jaar geleden mijn koffiezaak begon, was mijn droom dat mijn zaak onmisbaar zou zijn en een ontmoetingsplek voor de buurt en de rest van Bussum zou worden. Al deze steun zorgt ervoor dat dat eigenlijk al gelukt is. Dat maakt mij een blij mens."

NH Nieuws maakte eerder deze reportage over de koffiezaak van de goedlachse Bussumer. Ahmed ging een avontuur aan door midden in de coronacrisis zijn eigen zaak te openen: 

NH Nieuws

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren