ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Aantal Gooise coronabesmettingen weer flink omlaag, Weesp geheel coronavrij | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 29 juni om 16:25 | bijgewerkt: woensdag 30 juni om 14:54 uur
  • Sjoerd Stoop

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus is afgelopen week weer flink gedaald. Waar de cijfers vorige week nog een kleine opleving kenden, gaan ze deze week met vijftig procent naar beneden. Van alle Gooise gemeenten is Weesp zelfs geheel coronavrij. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

Een coronatest
Een coronatest Adobe Stock

Weesp had een week geleden al amper besmettingen, maar heeft er afgelopen week zelfs geen één. Weesp was eerder een van de zwaarst door het coronavirus getroffen gemeenten van de regio, maar lijkt er voorlopig eerder vanaf.

Van de grotere gemeenten heeft Gooise Meren het laagste aantal coronabesmettingen. De afgelopen week werden daar per 100.000 inwoners 15,5 mensen positief getest op het virus. Dat komt neer op 9 mensen, vergeleken met 17 mensen een week geleden.

Laren heeft meeste besmettingen

Laren heeft van de hele regio de meeste nieuwe besmettingen, al liggen de cijfers daar ook een stuk lager dan vorige week. In de gemeente werden afgelopen week per 100.000 inwoners 44,3 mensen positief getest. Dat komt neer op 5 mensen. Een week geleden waren dat nog 11 mensen.

Voor derde week geen ziekenhuisopnames

Voor de derde achtereenvolgende week zijn er geen nieuwe coronapatiënten uit 't Gooi opgenomen in het ziekenhuis. 

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Ook overleden er afgelopen geen mensen uit 't Gooi aan de gevolgen van het coronavirus.  Het totaal aantal Gooise sterfgevallen sinds de uitbraak blijft daarmee staan op 252 personen.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Ferry Maat Soulshow

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren