ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Laren klaar met overlast van rondspinnende raceauto's: politiek wil maatregelen | NH Gooi
  • Regio Laren
  • Thema Politiek
  • Vrijdag 02 juli 2021 om 09:43 | bijgewerkt: om 13:30 uur
  • Sjoerd Stoop

Laren is helemaal klaar met de overlast die raceauto's veroorzaken. De dure sportwagens draaien met regelmaat met veel kabaal 'donuts' - het met gierende banden rondjes draaien - op Plein 1945 aan de rand van het centrum. Daarnaast wordt er vaak te hard gereden. Burgemeester en wethouders gaan onderzoeken wat ze daar tegen kunnen doen. 

Er staan veel carspotters op de Larense Brink
Caspar Huurdeman Fotografie

De overlast van de dure sportauto's is niet van de laatste tijd. Automobilisten verzamelen zich al jaren op het plein om te pronken met hun dure auto's. En buurtbewoners klagen al jaren steen en been over de overlast: ze hebben last van de herrie, maar maken zich ook zorgen over de veiligheid door de hoge snelheden van de auto's.

Laren heeft de supercars al langer in het vizier, maar eerder was dat vooral een probleem op de Brink, even verderop. Daar zorgden de automobilisten voor overlast door daar - vaak voor het oog van tientallen autospotters - hard op te trekken en daarbij veel decibellen te produceren. Door strenge maatregelen lijkt de overlast daar inmiddels achter de rug.  

Maatregelen

De Laarder gemeenteraad heeft burgemeester en wethouders de opdracht gegeven om te kijken naar maatregelen op Plein 1945. Larens Behoud, de grootste Laarder raadspartij, wil dat er hoe dan ook gekeken wordt naar 'snelheidsbeperkende maatregelen'. Dat kon woensdag rekenen op de steun van een raadsmeerderheid. 

Verantwoordelijk wethouder Ton Stam was het roerend met de raadspartijen eens. De wethouder erkende dat de overlast al jaren speelt. "Het is een structureel probleem waar wat aan moet gebeuren", betoogde de wethouder. Toch waarschuwde de wethouder niet meteen het ei van Columbus te hebben. "Het is niet heel simpel om maatregelen te verzinnen die ook daadwerkelijk helpen, maar we gaan er mee aan de slag."

NH Nieuws maakte eerder deze reportage over de overlast van dure sportauto's:

NH Nieuws

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren