ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversum, Laren en Gooise Meren zetten grote stap naar nieuwe woonwijk op Crailo | NH Gooi
  • Regio Laren
  • Donderdag 08 juli 2021 om 17:45
  • Sjoerd Stoop

De komst van de grote woonwijk op Crailo - het gebied op de grens van Hilversum, Laren en Bussum - is een grote stap dichterbij. De gemeenteraden van de samenwerkende gemeentes hebben het bestemmingsplan goedgekeurd. De planmakers spreken van een 'historische stap'.

Crailo nu
De Kolonel Palmkazerne, een van de bestaande panden op Crailo GEM Crailo BV

De komende jaren moet het nu nog grotendeels verlaten Crailo een 'buurtschap' worden. Er komt een woonwijk van 590 woningen, waarvan een derde sociale woningen, een kwart middelduur en de rest duur. De nieuwe huizen worden straks omringd met veel groen: zeker de helft van het hele gebied is al natuur of wordt het straks nog.

Naast het groen en de huizen komen er meerdere bedrijven naar Crailo: zo'n vijf hectare van het gebied wordt gereserveerd voor de komst van bedrijven.

Het bestemmingsplan van het gebied is een belangrijke opmaat naar de daadwerkelijke bouw. Het bepaalt grofweg wat waar komt te staan, maar legt ook voorwaarden vast als het gaat om hoeveel woningen er op een bepaalde plek mogen komen te staan en hoe hoog er moet worden gebouwd.

Drie gemeentes

De komst van het buurtschap op Crailo is bijzonder, omdat het gaat om één plan dat komt op het grondgebied van drie verschillende gemeentes samen. Het vaststellen van het bestemmingsplan was gisteren dan ook nog een hele klus: elke gemeente wilde alleen of samen nog wel aan wat laatste dingen sleutelen.

Het gaat overigens nog wel even duren voordat de nieuwe woonwijk op Crailo echt klaar is. De bouw zelf gaat gefaseerd en duurt tot ongeveer 2030.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren