ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Enorme stijging van aantal Gooise coronabesmettingen: liefst zes keer zoveel | NH Gooi
  • Regio Laren
  • Dinsdag 13 juli 2021 om 15:39 | bijgewerkt: om 15:45 uur
  • Sjoerd Stoop

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus is afgelopen week enorm gestegen: het aantal positieve tests ligt meer dan zes keer hoger dan een week geleden. Dit komt vooral door flinke stijgingen van het aantal coronagevallen in Laren, Gooise Meren en Weesp. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

Het aantal Gooise coronabesmettingen neemt al dagen toe. Er wordt zelfs zo veel positief getest dat afgelopen week de Gooise dagrecords sneuvelden. Dat betekent dat er op enkele dagen meer positieve tests waren dan op het hoogtepunt van de coronacrisis afgelopen december. 

Vanaf vandaag geldt weer risiconiveau 'zeer ernstig' voor de hele regio. Dat was 'zorgelijk'.

Laren heeft van alle Gooise gemeenten verreweg het hoogste aantal nieuwe besmettingen. De afgelopen week werden daar per 100.000 inwoners 611,7 mensen positief getest op het virus. Dat komt neer op 69 mensen, vergeleken met slechts 10 mensen een week geleden.

Van de grotere gemeenten laat Gooise Meren de grootste stijging van het aantal coronagevallen zien. Afgelopen week zijn er per 100.000 inwoners 482,3 mensen positief getest. Dat komt neer op 280 mensen met een coronabesmetting, vergeleken met 75 mensen een week geleden.

Huizen heeft minste besmettingen

Huizen heeft van de hele regio de minste nieuwe besmettingen, al stijgen de cijfers daar ook. In de gemeente werden afgelopen week per 100.000 inwoners 244,7 mensen positief getest. Dat komt neer op 101 mensen. Een week geleden waren dat nog 13 mensen.

Ook alle andere Gooise gemeenten laten een stijging van de cijfers zien.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente. Tekst gaat verder onder de kaart:

Drie nieuwe ziekenhuisopnames

Afgelopen week werden er drie mensen met coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis. Dat was er een week geleden nog één. Daarvoor was het een paar weken stil qua ziekenhuisopnames. 

Er overleed afgelopen week niemand in 't Gooi aan de gevolgen van het coronavirus. Het totaal aantal Gooise sterfgevallen sinds de uitbraak blijft daarmee staan op 252 personen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren