ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Spaanse media: Gooise verdachten van fatale vechtpartij onderhandelen over overgave | NH Gooi
  • Donderdag 22 juli 2021 om 10:26 | bijgewerkt: om 12:49 uur
  • Sjoerd Stoop

Het lijkt een kwestie van tijd voordat de Spaanse justitie in Nederland aanklopt voor de overlevering van de groep Gooise jongeren die ervan wordt verdacht Nederlander Carlo Heuvelman (27) dodelijk mishandeld te hebben. Dat meldt de Spaanse krant Última Hora. Het onderzoek naar de fatale vechtpartij is zo goed als klaar, de advocaten van de groep zouden al onderhandelen over hun overgave. De Nederlandse advocaat van een of meerdere van de verdachten wil het nieuws tegenover NH Nieuws niet bevestigen. 

Mallorca stock
Ralf Roletschek (FAL or GFDL 1.2), via Wikimedia Commons

De groep van negen Gooise jongeren - acht uit Hilversum en één uit Bussum, allemaal tussen de 18 en 20 jaar - wordt er van verdacht een week geleden Carlo Heuvelman (27) zwaar mishandeld te hebben. De groep raakte slaags met een groepje rond de Nederlandse toerist. Heuvelman zakte naar de grond en werd, zo vertellen ooggetuigen op Mallorca, een paar keer tegen zijn hoofd geschopt. Het slachtoffer overleed afgelopen zondag aan de gevolgen van de vechtpartij. 

Van de groep jongeren zouden een of twee jongens de uiteindelijk fatale trappen tegen het hoofd van Heuvelman hebben gegeven. Toch is de kans aannemelijk dat ook de andere jongens van de groep zich in Spanje moeten verantwoorden voor de vechtpartij. 

Wachten op overlevering

De Gooise verdachten zijn momenteel nog in Nederland, nadat ze nog voor het weekend halsoverkop vertrokken vanaf Mallorca. Wat de Spaanse politie betreft komt daar snel verandering in. Nu het onderzoek naar de fatale mishandeling zo goed als klaar is, kan justitie de overlevering van de jongeren aanvragen. Volgens Spaanse media gebeurt dat hoogstwaarschijnlijk vandaag nog. 

Spaanse media schreven eerder al dat justitie wil dat de verdachten in voorarrest worden geplaatst. Justitie vreest voor vluchtgevaar, omdat een aantal jongens van de groep of hun familie over 'veel middelen' zouden beschikken.

Volgens krant Última Hora zouden de verdachten 'een leger aan advocaten' in de hand hebben genomen om hun overlevering aan Spanje te voorkomen. De advocaten zouden proberen te achterhalen wie van de groep waar precies van wordt beschuldigd en onderzoeken wat er nog te onderhandelen valt over de overgave. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Erwin Bakker. Volg ons op Instagram @onairwin
  • Scherp de Zeis | Vandaag om 21:00.
  • Bruisend Nederpop, met Hylke Steggerda.
Net gemist?

All Inclusive

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren