ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Badmintonster Selena Piek wint in dubbel, verliest mix met Robin Tabeling | NH Gooi
  • Zaterdag 24 juli om 13:15 | bijgewerkt: om 14:17 uur
  • Stef Swagers

Selena Piek uit Weesp heeft één partij gewonnen en één partij verloren op de openingsdag van het badmintontoernooi in Tokio. Samen met Cheryl Seinen won ze in het vrouwendubbelspel, maar met Robin Tabeling verloor ze in het gemengd dubbel.

Robin Tabeling en Selena Piek
Robin Tabeling en Selena Piek Yannick Verhoeven/Orange Pictures

Met Amstelvener Tabeling verloor Piek van het Zuid-Koreaanse duo Seo Seung-jae/Chae Yu-jung. De eerste game werd knap gewonnen met 21-16. Daarna bleek de nummer zes van de wereld net iets sterker. De Zuid-Koreanen wonnen de tweede en derde set: 21-15 en 21-11.

Zondag zijn de Chinese wereldkampioenen Zheng Si Wei en Huang Ya Qiong de tegenstanders. Adham Hatem Elgamal en Doha Hany uit Egypte spelen daarna nog tegen Piek/Tabeling. De nummers één en twee plaatsen zich voor de kwartfinales van de Olympische Spelen.

Vrouwendubbel

Samen met Seinen was Piek later op de dag wel succesvol. Na het verlies van de eerste game (16-21) bleek het Nederlandse koppel beter dan hun Canadese tegenstanders Rachel Honderich en Kristen Tsai. Met 21-14 en 21-15 trok Piek/Seinen de wedstrijd naar zich toe.

Het als derde geplaatste duo Wakana Nagahara en Mayu Matsumoto is de favoriet in de poule. Zij wonnen overtuigend in twee games van Doha Hany en Hadia Hosny uit Egypte. Ook bij de vrouwendubbel gaan de beste twee uit de poule naar de kwartfinales.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Hoger dan de torenspits

Vandaag om 08:00.

Terugluisteren