ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise GGD start maandag al met vaccineren zonder afspraak | NH Gooi
  • Donderdag 29 juli 2021 om 13:12 | bijgewerkt: om 13:56 uur
  • Sjoerd Stoop

Mensen die dat willen kunnen vanaf komende maandag zonder afspraak naar de Hilversumse vaccinatielocatie komen voor hun eerste coronaprik. Dat meldt de Gooise GGD. Er wordt gestart met prikken zonder afspraak om het halen van het coronavaccin laagdrempeliger te maken. Dat kan een maand lang.

Coronavaccinatie Huizen
Caspar Huurdeman Fotografie

Het vaccineren zonder afspraak geldt alleen voor mensen die nog geen prik hebben gehad en daar ook nog geen afspraak voor hebben gemaakt. Ze kunnen vanaf komende maandag elke dag binnenlopen op de vaccinatielocatie van Hilversum. 

De Gooise GGD maakte gisteren bekend in augustus te willen starten met het vaccineren zonder afspraak, maar maakt nu bekend meteen maandag al te starten.

Laagdrempeliger

De Gooise GGD neemt deze stap, omdat volgens hen veel mensen het maken van de afspraken voor het coronavaccin 'een gedoe' vinden. Dat geldt vooral voor jongeren. Volgens de GGD de grootste groep die nog wacht op een coronavaccin. Door de drempel voor het maken van een afspraak te verlagen, hoopt de GGD dat meer mensen zich uiteindlijk laten vaccineren.

Het zonder afspraak vaccineren geldt alleen voor de eerste afspraak: voor de tweede prik krijgen de gevaccineerden een briefje met de datum van de volgende afspraak mee. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren