ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversums wijkje voor overlastgevende daklozen blijft nog zeker vijf jaar | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Dinsdag 03 augustus 2021 om 14:28 | bijgewerkt: om 14:53 uur
  • Sjoerd Stoop

De Hilversumse containerwoningen op de hoek van de Loosdrechtseweg en de Diependaalselaan, waar overlastgevende daklozen wonen, mogen nog zeker vijf jaar blijven. Dat heeft de gemeente Hilversum besloten, omdat het erg tevreden is nu de overlast flink is afgenomen. Toch blijft de plek voor de daklozen tijdelijk: hoe het over vijf jaar verder moet, is nog onduidelijk. 

Keerpunt Zuid
NH Nieuws

De zes containerwoningen voor de daklozen staan er al vijf jaar. Er wonen daklozen met een drank- of drugsverslaving. Het gaat om mensen die op straat kwamen te staan, omdat ze in hun normale huurwoning te veel overlast veroorzaakten voor de buurt. 

Nadat het project startte, was het met de overlast al snel gedaan. Dat stemt ook de gemeente Hilversum tevreden. "Op de huidige locatie is er rust voor bewoners en wordt er geen overlast ervaren. De relatie met de directe omgeving is positief en stabiel", aldus burgemeester en wethouders. 

Het Hilversumse Keerpunt Zuid is met haar goede resultaten een voorbeeld voor veel andere gemeenten waar daklozen met verslavingsproblemen voor overlast zorgen. Tekst gaat verder onder de video. 

NH Nieuws

De goede resultaten zorgen ervoor dat Hilversum er voor heeft gekozen de containerwoningen nog zeker vijf jaar te laten staan. Dat moet er onder meer voor zorgen dat de stabiele situatie voor de bewoners nog een paar jaar voortduurt. "Er zijn noch bij aanvang noch gedurende de looptijd klachten geweest. Daarmee lijkt deze toch maatschappelijk gevoelige voorziening goed op zijn plek aan de Loosdrechtseweg", aldus burgemeester en wethouders. 

Langere termijn

Hoeveel positieve geluiden er ook klinken, over vijf jaar lijkt het wel gedaan met het project. Hilversum meent dat er regionaal gezocht moet worden naar betere voorzieningen voor de doelgroep, zoals kleinschalige woonprojecten. Daar wordt nog naar gekeken. 

Een ander punt is dat de containerwoningen op de rand van het zogeheten circusterrein staan, waar de gemeente momenteel naar kijkt hoe het het beste kan worden benut. Er wordt gedacht aan woningbouw en plek voor bedrijven. Als dat concreter wordt, moeten de containerwoningen wijken. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren