ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Aantal Gooise coronabesmettingen daalt hard: cijfers weer gehalveerd | NH Gooi
  • Dinsdag 03 augustus om 15:39 | bijgewerkt: om 15:50 uur
  • Sjoerd Stoop

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus is afgelopen week flink gedaald: het aantal positieve tests ligt meer dan de helft lager dan een week geleden. Alle Gooise gemeenten laten voor de tweede achtereenvolgende week een overtuigende daling zien. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. 

Er staan elke dag flinke wachtrijden bij de coronateststraat in Bussum
Er staan elke dag flinke wachtrijden bij de coronateststraat in Bussum NH Nieuws / Sjoerd Stoop

Vooral de cijfers van de gemeente Gooise Meren dalen hard. De afgelopen week werden daar per 100.000 inwoners 101,6 mensen positief getest op het virus. Dat komt neer op 59 mensen, vergeleken met 203 mensen een week geleden. 

Blaricum heeft net als een week geleden van de hele regio nog relatief de meeste besmettingen, maar laat ook een flinke daling zien. Afgelopen week zijn er per 100.000 inwoners 164,6 mensen positief getest. Dat komt neer op 19 mensen met een coronabesmetting, vergeleken met 44 mensen een week geleden.

De kleinste daling is te zien in Huizen. Daar werden de afgelopen week per 100.00 inwoners 140,5 mensen positief getest. Het absolute aantal daalt van 78 positieve tests naar 58 positieve tests.

Weesp heeft minste besmettingen

Weesp heeft van de hele regio de minste nieuwe besmettingen. In de gemeente werden afgelopen week per 100.000 inwoners 86,1 mensen positief getest. Dat komt neer op 17 mensen. Een week geleden waren dat nog 38 mensen.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente. Tekst gaat verder onder de kaart:

Drie sterfgevallen, twee nieuwe ziekenhuisopnames

Afgelopen week werden er twee mensen met coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis. Dat waren er een week geleden nog vier. 

Voor het eerst na twee maanden waren er wel weer sterfgevallen te betreuren door de gevolgen van het coronavirus: er overleden drie mensen. Het totaal aantal Gooise sterfgevallen staat daarmee nu op 255 personen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? De bijeenkomst van 27 november gaat niet door, maar meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

ONAIRWIN

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren