ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversummer verdacht van witwassen miljoen euro, blijft langer vastzitten | NH Gooi
  • Thema Hulpdiensten
  • Donderdag 12 augustus 2021 om 11:42 | bijgewerkt: om 12:36 uur
  • Carlijn Kolk

Een 49-jarige Hilversummer wordt verdacht van het witwassen van een miljoen euro en drugsbezit. De politie kwam de man op het spoor door het ontcijferen van versleutelde berichten die criminelen naar elkaar stuurden via een speciale chatdienst. De rechtbank bepaalde woensdag dat de man langer vast blijft zitten. 

rechtbank

Tijdens de eerste zitting vroeg de advocaat van de Hilversummer om een schorsing, zodat de man de rest van de zaak in vrijheid kan afwachten. De advocaat vond namelijk dat de berichtendienst van de criminelen onrechtmatig is gekraakt. Ook de manier waarop justitie achter de identiteit van de Hilversummer kwam, was volgens hem niet juist gegaan. "Dus de vraag is of er geen huisvredebreuk is gepleegd", zei hij tegen de rechter.

De officier van justitie was het hier niet mee eens en zei dat er toestemming is gekregen van de rechter-commissaris. Zij vond dat er geen sprake is van onrechtmatigheid.

Na kort beraad besloot de rechtbank dat de man langer vast blijft zitten. De rechter vond dat kans op herhaling aanwezig is, maar hij zei ook dat er tijdens de inhoudelijke behandeling goed moeten worden uitgezocht of het optreden van justitie juist is geweest. De volgende rechtszaak tegen de 49-jarige man is op vrijdag 3 november.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren