ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent SVE Group wil op terrein sigarenfabriek complex met zorgstudio's bouwen | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Wonen
  • Zaterdag 21 augustus 2021 om 19:00
  • Daan Visser

Op het terrein van de oude sigarenfabriek tussen de Ampèrestraat en het Zuivelpad gaat projectontwikkelaar SVE Group een complex met 77 zorgstudio's bouwen. Dat laat Dirk Simons, directeur Ontwikkeling, in het radioprogramma NH Gooi Zaterdag weten.

Sigarenfabriek SVE Group
Nieuwe complex sigarenfabriek SVE Group

Langs de Larenseweg zijn de afgelopen jaren nieuwe appartementencomplexen gebouwd. Aan deze wijk wil de projectontwikkelaar een nieuw complex toevoegen.

Het gaat om 77 zorgstudio's. Hiervoor is gekozen, omdat het bestemmingsplan aangaf dat het gebouw een maatschappelijk doel moest hebben.

"In feite is het een woon- en zorgconcept met aanvullende service. Zorgnemers kunnen in de studio's wonen en krijgen langdurige zorg", legt Simons uit. Volgens hem zal het gaan om bewoners met dementie en bewoners die zware zorg nodig hebben. 

Sigarenfabriek Ampèrestraat
Locatie sigarenfabriek Ampèrestraat Google Maps

Wie de exploitant gaat worden is nog niet bekend. Maar over de interesse voor exploitatie van het complex maakt Simons zich geen zorgen. "De zorgbehoefte is groot, ook in Hilversum. Dus er zijn voldoende exploitanten die zorg op deze locatie willen exploiteren." 

De oude sigarenfabriek ging april vorig jaar deels in vlammen op. Dit heeft de ontwikkeling van het complex er niet makkelijker op gemaakt. Toch verwacht Simons de vergunning in september of oktober binnen te krijgen. De sloop van het afgebrande deel van de fabriek moet eind dit jaar beginnen en als alles volgens plan gaat, zal de bouw begin volgend jaar van start gaan. 

Luister het hele interview terug via deze link.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren