ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Snel meer duidelijkheid over omstreden bouwplan Huizer woontoren | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Politiek
  • Donderdag 02 september 2021 om 16:17 | bijgewerkt: om 16:23 uur
  • Sjoerd Stoop

Het wordt snel bekend of de bouw van de door buurtbewoners gevreesde grote woontoren op de gemeentegrens van Gooise Meren en Huizen doorgaat. Vooral bewoners van de Huizer Driftweg zien de komst van die toren niet zitten, maar de gemeente Gooise Meren beslist erover. 

Driftweg Huizen
De Driftweg in Huizen, met achter de bomen de plek waar de 43 meter hoge woontoren moet komen Victor Nijenhuis

Er wordt al veel langer gesproken over het bouwplan. Een projectontwikkelaar heeft al meerdere aanvragen gedaan voor een bouwvergunning op het bewuste stuk grond, waarbij de voornaamste uitgaat van de komst van een zeker 33 meter hoge woontoren van 10 verdiepingen met 37 woningen.

De vreemde situatie is dat de eventuele woontoren komt op een plek die grenst aan Huizen, maar nog behoort tot het grondgebied van de gemeente Gooise Meren.

Tekst gaat verder onder de kaart.

Veel bezwaren

Buurtbewoners rondom de Huizer Driftweg hebben al veel langer bezwaar tegen de komst van de grote woontoren voor hun deur. Volgens de buurt past dat plan niet in de aangrenzende beschermde natuur en verpest het bovenal hun uitzicht. Ook zal veel verkeer richting de nieuwe huizen door hun buurt komen, waaronder straks het vele bouwverkeer. Daarnaast steekt het ze dat ze pas laat over de plannen hoorden: het viel een jaar geleden rauw op hun dak.

Los van de buurt roepen de plannen meer weerstand op. De Huizer politiek heeft ook grote problemen met het bouwplan en besloot voor het zomerreces 'met gebruik van alle relevante middelen, waaronder externe juridische bijstand, alle bebouwing anders dan die het bestemmingsplan op dit moment toelaat, te bestrijden'.

Snel meer bekend

Het is aan de gemeente Gooise Meren om nu een oordeel te vellen over de vergunningsaanvragen. Dat traject heeft lang geduurd. De aanvragen worden volgens de gemeente nu nog onderzocht en naar verwachting snel afgehandeld.

Gooise Meren stelt dat er alleen wordt meegewerkt aan plannen die passen binnen het nu geldende bestemmingsplan. Daarnaast houdt men, zo zeggen burgemeester en wethouders, contact met de gemeente Huizen, provincie Noord-Holland, de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord en belangenverenigingen Vrienden van het 't Gooi en Stichting Naarder Eng.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren