ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bussums huis waar grote drugsvangst werd gedaan voor drie maanden op slot | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Donderdag 16 september om 16:23 | bijgewerkt: om 16:37 uur
  • Sjoerd Stoop

Het huis aan de Bussumse Lange Heul waar afgelopen maand een grote drugsvondst werd gedaan, wordt door burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren voor drie maanden verzegeld. Dat maakt de gemeente bekend. De verzegeling betekent dat het pand al die tijd niet gebruikt mag worden. 

deur verzegeld door politie
deur verzegeld door politie NH Nieuws/Barbara Mulder

De politie vond vorige maand in het huis zeker honderd kilo aan harddrugs. Dat gebeurde nadat enkele mogelijke drugsdealers op straat al werden betrapt met een kilo amfetamine verstopt in een zak hondenvoer. 

De maandenlange sluiting van het huis geldt als waarschuwing dat drugshandel niet wordt getolereerd. Met de sluiting hoopt de burgemeester dat ook de loop naar het 'drugspand' verdwijnt en de rust in de buurt terugkeert. 

De sluiting van het huis aan de Lange Heul is alleszins niet het eerste huis waar het afgelopen jaar drugs is gevonden in Gooise Meren. De gemeente en de politie doen daarom ook een oproep aan inwoners om alert te zijn op 'signalen die mogelijk kunnen duiden op drugshandel', zoals veel verkeer van en naar een huis op vreemde tijdstippen, overlast en drugsafval op straat. 

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kerk en Samenleving

Vandaag om 09:00.

Terugluisteren