ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent VVD-raadslid Verkuijlen verruilt Hilversumse raad voor Tweede kamer | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Zaterdag 18 september 2021 om 13:47 | bijgewerkt: om 15:09 uur
  • Daan Visser

Het Hilversumse VVD-raadslid Ruud Verkuijlen maakt de overstap van de lokale politiek naar Den Haag, waar hij Tweede Kamerlid voor de VVD-fractie wordt. Afgelopen woensdag nam hij afscheid van de raad. In het radioprogramma NH Gooi Zaterdag blikt hij vooruit. 

Ruud Verkuijlen
Ruud Verkuijlen VVD

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart dit jaar stond Verkuijlen op nummer 39 van de kandidatenlijst. Toen haalde de VVD 34 zetels, waardoor hij in de mediastad bleef. Maar door het vertrek van de zieke Bas van ’t Wout kwam er toch een plek voor de Hilversummer vrij.

Den Haag

Ondanks dat hij niet direct de Tweede Kamer in kon, hield hij wel rekening mee dat dit later nog zou komen. "Je weet dat er het nodige gebeurt in de Kamer, maar het ging iets sneller dan ik had kunnen voorzien."

Afgelopen week is Verkuijlen beëdigd en zal hij het portefeuille Jeugdcriminaliteit op zich nemen. Hij geeft aan dat dit dossier hem wel bevalt, aangezien hij jarenlang werkzaam is bij de politie. "Dat zijn portefeuilles die mij nauw aan het hart gaan. Ik heb 35 jaar lang in het veiligheidsdomein gewerkt en hoop dat ik die ervaring kan inzetten. "

Zeven jaar  

Wat betreft Verkuijlen is de lokale politiek in Hilversum een goede leerschool geweest om nu de overstap te maken. Zeven jaar heeft hij in de raad gezeten, waarin hij naar eigen zeggen veel ervaring heeft opgedaan. "Met name de verschillende invalshoeken heb ik interessant gevonden. Dat je naar elkaar moet luisteren en open moet staan voor andere zienswijzen. Dat neem ik graag mee naar Den Haag."

De lege plek die Verkuijlen in de Hilversumse raad achterlaat wordt overgenomen door Ellis Zeeuw van der Laan. 

Luister het hele interview terug via deze link. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren