ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Naardense zeilster Odile van Aanholt pakt Europese titel in 49erFX | NH Gooi
  • Zondag 19 september 2021 om 18:10 | bijgewerkt: maandag 20 september 2021 om 08:54 uur
  • Sport

Odile van Aanholt heeft smet haar zeilpartner Elise de Ruijter het goud gepakt op het EK in Thessaloniki. De 23-jarige Naardense ontsnapte eerder in de week nog aan de dood bij een bijna fataal ongeluk op het water.

49er
Archiefbeeld van 49er Orange Pictures

Van Aanholt en De Ruijter vormen normaal gesproken geen zeilduo. Van Aanholt zeilt haar wedstrijden normaliter met Emma Siewers. Vanwege een blessure is zij dit EK met De Ruijter een duo.

Dat werd al snel een succes voor de twee jongelingen. De eerste race verliep moeizaam, waardoor zij uiteindelijk negentiende werden. Daarna regen de twee goede wedstrijden aaneen. Met een tweede plek in de medailrace hielden zij de Kroaten achter zich.

"We zijn superblij", zegt Van Aanholt na afloop van hun race. "We lagen er echt niet elke race goed voor, maar we zijn rustig gebleven. En uiteindelijk hebben we met meer dan dertig punten voorsprong de titel gepakt."

Bijna-doodervaring

De prestatie van het duo is bijzonder, omdat er op de eerste dag grote problemen met de boot waren. De tweede dag beleefden ze een bizar moment met bijna fatale afloop. "De tweede dag heb ik een ongeluk gehad, waarbij ik met een touw om mijn nek in de lucht ben gegooid", vertelt Van Aanholt.

Doordat een loshangende lijn van een achteropkomende boot over hun achterdek heen zwiepte werd Van Aanholt korte tijd opgehangen. Omdat de boot omsloeg, kon ze bevrijd worden. "Ik ben vooral heel erg blij dat ik er nog ben. Dat neem ik ook mee van het evenement, om heel erg dankbaar te zijn voor wat ik mag doen en de mooie mensen om me heen."



💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via tikfout@nhmedia.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren