ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Iconische disco gaat plat om ruimte te maken voor appartementen | NH Gooi
  • Thema Wonen
  • Vrijdag 01 oktober 2021 om 10:00 | bijgewerkt: om 12:37 uur
  • Mark Arents

Huizer discotheek Silverdome gaat plat om ruimte te maken voor appartementen. De club, die begin deze eeuw nog enkele jaren de naam 538 I-Dance droeg, staat inmiddels ruim vijftien jaar leeg. "Logisch, maar ook echt zonde. Het waren altijd lange nachten", vertelt oud-DJ Dave van Breemen.

NH Nieuws

Aan de buitenkant is goed te zien wat de tand des tijds met het pand heeft gedaan. Overal lopen elektriciteitsdraden en alle ramen zijn dichtgetimmerd. "Het is jaren anti-kraak geweest, ik heb er nog weleens een feest gehad ergens in 2011", lacht Dave. Binnen komt hij alleen niet, hoe hard hij ook op de deuren ramt. "Ik had het geweldig gevonden om het nog een keer van binnen te zien."

Dat het pand halverwege oktober dus tegen de grond gaat, vindt de oud-DJ niet zo gek. "Het is wel tijd voor iets anders. Dit was wel ooit dé uitgaansplek voor alle Huizers, maar er kwamen ook bussen met mensen uit Amsterdam en Hilversum. Die tijd is geweest."

Dave mocht na een DJ-contest uiteindelijk draaien in zijn favoriete club. "Ik kwam hier dan aan in mijn oude Suzuki Alto met een dikke tas vol vinylplaten." Bij de deur liep hij dan tegen Henk Bunschoten aan. Toen uitsmijter, nu eigenaar van een sportschool vlakbij de oude discotheek. "Soms waren er hier maar 900 kaarten beschikbaar en dan wilden 2.000 man hier naar binnen."

"Silverdome zit altijd in mijn hart"
dave van breemen - oud dj

Nadat radiozender 538 de club in 2003 had verlaten, werd de club als Silverdome steeds kleiner. In juni 2006 gingen de deuren definitief dicht. Veel plannen voor nieuwe discotheken volgden, maar niks kwam van de grond. Beveiliger Henk was in die tijd al bezig met een eigen sportschool en benaderde de eigenaar om eventueel de club om te toveren tot sportschool. "Maar hij vroeg een astronomisch bedrag, dat kon ik nooit betalen."

Sloop

De sloopkogel maakt uiteindelijk een einde aan alle eventuele plannen die nog verwezenlijkt konden worden. "Als ze hier halverwege oktober beginnen met de sloop zal ik wel een paar keer extra langsrijden", vertelt DJ Dave. "En zelfs als ik langs de nieuwe appartementen rijd zal ik nog denken aan Silverdome. De herinneringen blijven, de foto's, de video's, ook al is dat pand er niet meer, dit zit altijd in mijn hart."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren