ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversum wil mogelijk een proef starten met flitspaal die geluidsoverlast detecteert | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Vrijdag 19 november 2021 om 15:23 | bijgewerkt: om 16:48 uur
  • Eline Ploch

Al jaren ervaren inwoners van Hilversum geluidsoverlast door verkeer. Het gaat hierbij vooral om snel optrekkende auto's en motoren op de ringwegen van de stad. Ook bij locaties waar je gezien wordt, zoals bijvoorbeeld bij terrassen, trappen bestuurders regelmatig hard op het gaspedaal. De gemeente wil die overlast tegengaan en overweegt om 'geluidsflitspalen' te plaatsen.

Beatrixtunnel I
NH Nieuws

In oktober van dit jaar kondigde de gemeente Amsterdam al aan een proef te starten met geluidsflitspalen. Hilversum houdt de resultaten van Amsterdam nauwlettend in de gaten. Als dit nieuwe type flitspaal een succes blijkt, zal ook de gemeente Hilversum mogelijk overgaan tot het plaatsen van de geluidsflitspalen.

Geluidsflitspalen detecteren door middel van decibelmeters het geluid dat een voertuig produceert. Is dit volume te hoog? Dan maakt de paal een foto en krijgt de eigenaar van het voertuig een bekeuring op de mat. 

Eerder stelde CDA-raadslid Evert Jan Kruijswijk Jansen al voor om naar deze techniek in Hilversum te kijken. 

"De palen zijn vooral bedoeld om huftergedrag tegen te gaan"
Evert Jan Kruijswijk Jansen - raadslid cda

"Vorig jaar zomer begon het echt op te vallen", vertelt het raadslid. "Het was net na de eerste lockdown en er waren veel mensen overdag thuis. Het aantal meldingen ging sterk omhoog. Het gaat hierbij echt over 'huftergedrag'. Expres hard remmen of extra snel optrekken. De dingen die totaal niet nodig zijn. We zijn in iedergeval blij dat het college nu serieus naar deze maatregelen wil kijken."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren