ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Twee fietsbruggen van 24.000 kilo blazen monumentale Naarder brug nieuw leven in | NH Gooi

Een cruciale stap in de renovatie van de monumentale bruggen op de Oud Blaricummerweg in NAarden is gezet. Twee loeizware fietsbruggen, elk 12.000 kilo, zijn met twee kranen op hun plek neergezet. "De oude fietsbruggen stonden echt op instorten", aldus Dave Groot van de gemeente Gooise Meren.

NH Nieuws

Het heeft even op zich laten wachten, maar de renovatie van de monumentale bruggen op de Oud Blaricummerweg tussen Naarden en Huizen zit er bijna op. Al in 2016 besloot de gemeente dat de bruggen gevaarlijk waren en vervangen moesten worden, maar verschillende fouten van zowel gemeente als aannemer vertraagde het tempo van de renovatie aanzienlijk.

In 2017 werd het conflict tussen de partijen geslecht, nadat de gemeente besloot een bedrag van ruim 160.000 euro te betalen aan de aannemer. Daarna kon er weer opnieuw gekeken worden naar de hele renovatie.

Brug Oud Blaricummerweg wordt op zijn plek geduwd
Brug Oud Blaricummerweg wordt op zijn plek geduwd NH Nieuws / Mark Arents

De uiteindelijk einddatum van de renovatie staat nu op 24 december van dit jaar en met het succesvol plaatsen van die fietsbruggen lijkt die datum ook goed haalbaar. "Het is gewoon een belangrijke verkeersader tussen Naarden en Huizen, dus het is goed als hij strakt weer open kan voor het verkeer."

12 ton per brug

De 12.000 kilo wegende bruggen werden vandaag voorzichtig op hun plek gelegd. "Dit is wel een bijzonder dingetje", aldus Dave Groot. Wat houten constructies die de voorlopers tijdelijk moesten verstevigen waren daar goed bij te zien. "De autoweg zal binnenkort worden geasfalteerd en dan kunnen de drie bruggen weer zo'n honderd jaar vooruit."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? De bijeenkomst van 27 november gaat niet door, maar meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

De lunchclub

Vandaag om 12:00.

Terugluisteren