ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Jaar celstraf voor Hilversummer die 'per ongeluk' twee ton van verzekering ontving | NH Gooi
  • Woensdag 01 december 2021 om 11:42 | bijgewerkt: om 13:02 uur
  • Eline Ploch

Een 63-jarige Hilversummer heeft een celstraf van een jaar gekregen voor het verduisteren van bijna twee ton aan verzekeringsgeld. De man kreeg dat geld door een foutje op zijn rekening, maar hij sluisde het razendsnel weg naar andere rekeningen. 

Rechtbank Utrecht
Rechtspraak

Schade-expert E.H. was als contra-expert ingeschakeld door verzekeraar De Goudse. Per vergissing maakte de verzekeraar een bedrag van 189.000 euro over naar H., terwijl het geld naar een klant had gemoeten.

H. verdeelde het geld over twee bedrijfsrekeningen, beide rekeningen stonden op zijn naam. Toen De Goudse een aantal weken later werd benaderd door de klant voor wie het geld eigenlijk bedoeld was, kwam de verduistering aan het licht.

Gevangenisstraf

Volgens de rechtbank in Utrecht heeft H. het vertrouwen van de verzekeraar beschaamd. Bovendien heeft hij anderen aanzienlijk financieel nadeel berokkend. De man zelf ontkent alles en werkte niet mee aan het onderzoek. 

De rechtbank acht verduistering en witwassen bewezen. Naast dat hij de verzekeraar het hele bedrag moet terugbetalen, vermeerderd met tweeduizend euro aan onderzoekskosten, is hij ook veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren