ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent GAD verrast door aantal kerstbomen aan de straat: 'We rijden ons rot, echt waar' | NH Gooi
  • Dinsdag 11 januari om 11:31 | bijgewerkt: om 11:43 uur
  • Daan Visser

De Grondstoffen- en Afvalstoffendienst (GAD) is verrast door de toegenomen hoeveelheid kerstbomen die door bewoners van 't Gooi aan de straat zijn gezet. Daardoor is het de afvaldienst niet gelukt om alle bomen op de aangegeven dag op te halen. 

Kerstbomen aan de straat Hilversum
Kerstbomen aan de straat Hilversum

Maandag mochten de kerstbomen in verschillende delen van 't Gooi aan de straat worden gezet en begon de GAD met het ophalen. Maar gisteren liet de dienst weten niet aan elke boom toe te komen. "Op heel veel adressen hebben wij de bomen weg kunnen halen. Het lukte helaas vandaag niet allemaal." Vorig jaar was dit ook het geval na de jaarwisseling. 

Vooral in de gemeente Gooise Meren en de Hilversumse Meent speelt dit. "We denken dat het komt doordat mensen hun huis extra gezellig wilden maken tijdens de coronacrisis en dus meer kerstbomen hebben gekocht", laat een woordvoerder weten.

Meer mensen

Om hoeveel bomen het precies gaat, durft de woordvoerder niet te zeggen, maar de GAD merkt het aan de hoeveelheid volle vrachtwagens en de ritjes die worden gereden door de medewerkers van de dienst. Om dit probleem het hoofd te bieden, heeft de GAD meer mensen ingeschakeld om de bomen op te halen.

Wel laat de GAD weten dat de bomen die gisteren niet zijn opgehaald aan de straat mogen blijven liggen. De dienst hoopt vandaag alle bomen op te kunnen halen. Wel benadrukt de woordvoerder dat de bomen kaal aan de straat moeten worden gezet. "Dus zonder versiering, kruis, pot of kluit." Dit vanwege het feit dat de bomen worden verwerkt tot biomassa of compost.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? De bijeenkomst van 27 november gaat niet door, maar meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Vroeger of Later

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren