ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise klassen zitten thuis door oplopende besmettingen, maar onderwijs gaat door | NH Gooi
  • Thema Onderwijs
  • Vrijdag 04 februari 2022 om 14:54
  • Ingmar Meijer

Steeds meer leerlingen en leraren in het middelbaar onderwijs in 't Gooi raken besmet met het coronavirus. Hierdoor zitten veel klassen thuis. Maar het onderwijs gaat gewoon door. "Iedereen doet er alles aan om onderwijs te kunnen bieden", zegt Annet Kil van de Gooise Scholen Federatie.

Roland Holst College weer open
Roland Holst College weer open met corona-maatregelen Joost Lammers / NH Nieuws

"Het is momenteel echt heel veel. Qua klachten valt het wel mee, maar qua besmettingen absoluut niet. Het percentage besmettingen stijgt nog steeds. Het is nu zelfs nog hoger dan vorige week. Dat betekent dus dat veel leerlingen en collega's thuiszitten", meldt Annet Kil van de Gooise Scholen Federatie (GSF).  

Ondanks de explosie aan besmettingen met de vele thuiszitters tot gevolg vindt Kil de huidige situatie niet alarmerend, wel heftig. Het onderwijs gaat gewoon door. Met dank aan de opgedane kennis en ervaring van de afgelopen twee coronajaren kan dit nu ook.

Hybride

Momenteel lopen wel alle vormen van onderwijs dwars door elkaar heen, zoals de voorzitter van het College van Bestuur zegt. Fysiek, online en hybride onderwijs staan volgens Kil nu echt naast elkaar. "Het piept en het kraakt, maar desalniettemin, en dat zeg ik met veel trots, doet iedereen er alles aan om onderwijs te kunnen bieden."

GGD Gooi en Vechtstreek

Vanuit de GGD Gooi en Vechtstreek komt de bevestiging dat de meeste besmettingen zijn waargenomen in de leeftijdscategorie 13 tot 17 jaar. Omikron is de dominante virusvariant in 't Gooi en heel Nederland. "Vanwege het hoge aantal besmettingen wordt op dit moment beperkt bron- en contactonderzoek uitgevoerd en hebben wij geen zicht op de klachten van de positief getesten", aldus een woordvoerder van de regionale instelling.

Het GSF is het overkoepelende orgaan van negen middelbare scholen in de Gooi en Vechtstreek. Kil geeft aan dat de situatie per schoollocatie anders is, maar dat het algemene beeld toch wel is dat momenteel veel scholieren en docenten onderwijs volgen of geven vanachter de computer.

Motto

Wel is het zo dat er nu toch hele klassen thuiszitten, omdat de coronabrandhaard zo groot is dat er in overleg met de GGD Gooi en Vechtstreek niets anders op zat dan iedereen naar huis te sturen. Maar als het even kan, dan is het motto van de GSF-scholen toch echt om naar school te komen om fysiek onderwijs te volgen. 

Voorlopig is het door de zure appel heen bijten en uitkijken naar betere tijden. "Landelijk is het beeld niet anders dan bij ons", stelt Kil. "We moeten ons met z'n allen door deze periode heen zien te ploegen."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren