ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Meteen beet: Tycho (11) krijgt metaaldetector voor verjaardag en vindt 'bom' | NH Gooi
  • Thema Hulpdiensten
  • Zaterdag 26 februari 2022 om 14:52 | bijgewerkt: om 15:15 uur
  • Melle Bos

Heel even schrikken vanmiddag voor de elfjarige Tycho. De jonge Huizer is jarig en kreeg een metaaldetector cadeau. Meteen rende hij naar het stadspark om het apparaat te testen. Hij had gelijk beet, maar het was niet de schatkist waar de jarige job op hoopte. Het leek op een bom, waardoor zelfs de politie er aan te pas moest komen. 

Tycho Metaaldetector
Tycho met zijn gloednieuwe metaaldetector NH Nieuws

"Hij begon gelijk met loeihard piepen", vertelt Tycho enthousiast aan NH Nieuws. Hij heeft tussen de drukte van zijn verjaardag door even tijd vrijgemaakt om te vertellen over zijn vondst. De hele familie was mee het park in en hielp met het opgraven. Al snel kwam er een 'metaalachtig' ding naar boven.

"Wij dachten dat er niks aan de hand was", vertelt Kim, de moeder van Tycho. "Wij waren al lang blij dat de detector het in ieder geval deed." Maar toen het object eenmaal aan de oppervlakte kwam, begonnen er hier en daar wel wat alarmbellen te rinkelen. Het leek op een soort roestige buis met een knop erop, volgens Tycho. "Maar opa dacht dat het misschien wel een bom zou kunnen zijn."

Park afgezet

"Toen hebben we toch maar de politie gebeld", aldus Kim. Kim was zelf niet erg onder indruk van de zogenaamde bom, vertelt ze. Maar de politie nam het wel meteen serieus.

Iedereen moest afstand houden en een deel van het park werd afgesloten. "Toen werd ik ook wel een beetje bang", geeft Tycho dapper toe.

Tekst gaat verder onder de foto.

politie park
Politie sluit een deel van het park af Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

Vals alarm

Een bom-expert van de politie kwam en zag al snel dat het niet om een bom ging. Wat Tycho wel heeft gevonden wordt nog onderzocht.

"Als ze weten wat het is, hoop ik wel dat ik het mag houden", hoopt Tycho. Voor nu is de metaaldetector weer opgeborgen, want er staat nog een springkussen en een popcornmachine te wachten op de jarige.

Morgen gaat Tycho weer op zoektocht. "Ik ga hier het hele park uitkammen", vertelt hij ambitieus. "En dan hoop ik op een pot met goud. "

Politie Bom
De politie onderzoekt de 'bom' Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Goot op de radio

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren