ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Twee jongens met speelgoedzwaard zorgen voor paniek op station Weesp | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Hulpdiensten
  • Dinsdag 26 april 2022 om 12:54 | bijgewerkt: om 13:42 uur
  • Sjoerd Stoop

Twee jongens met een groot speelgoedzwaard hebben vanmiddag even voor paniek gezorgd op station Weesp. Voorbijgangers zagen de jongens met het 'wapen' en belden de politie, die meteen alle registers open trok. 

Dreigende situatie station Weesp
Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

Vanwege de 'dreigende situatie' werd het treinverkeer rond station Weesp stilgezet. Er was een flinke politiemacht op de been en de politiehelikopter cirkelde langere tijd boven het station.

Voor reizigers - vooral in een trein die op het station zelf stil stond - betekende dat even angstige momenten, omdat lang onduidelijk was wat er precies aan de hand was. Op het station zelf werden reizigers weggestuurd.

Tekst gaat verder onder de tweet.



Vals alarm

Uiteindelijk bleek het dus vals alarm: de politie kon de jongens met het speelgoedzwaard aanhouden. Ze kregen volgens een politiewoordvoerder nog op het station een 'stevige reprimande' en mochten daarna weer naar huis.

Het treinverkeer rond Weesp wordt weer hervat. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via tikfout@nhmedia.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren