ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gemeente opent nieuwe opvanglocatie voor 200 Oekraïense vluchtelingen in Weesp | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Politiek
  • Vrijdag 20 mei 2022 om 15:00 | bijgewerkt: om 15:06 uur
  • AT5/NH Amsterdam

De gemeente Amsterdam gaat een nieuwe opvanglocatie openen voor tweehonderd vluchtelingen uit Oekraïne. Een leegstand bedrijfspand op het Van Houten Industriepark in Weesp wordt omgebouwd om de vluchtelingen voor een jaar op te kunnen vangen. Ze verwachten dat het pand eind juni klaar is voor gebruik.

Vlag Oekraïne op Stopera
Gemeente Amsterdam

De gemeente zoekt vervangende opvanglocaties omdat de hotels en hostels niet geschikt zijn voor opvang voor een langere periode. Het industrieterrein is één van deze locaties. Op termijn is het mogelijk dat er ook vluchtelingen uit andere landen in het pand worden opgevangen.

"Fijn dat wij deze mensen een veilige opvangplek kunnen bieden. Ik hoop dat wij de saamhorigheid die we kennen in Weesp en Driemond kunnen inzetten om ervoor te zorgen dat de vluchtelingen zich welkom voelen", aldus Katinka Hilders, voorzitter van het dagelijks bestuur van Weesp. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via tikfout@nhmedia.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren