ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Acht Hilversumse restaurants betrapt met te jonge of illegale bezorgers, nog geen boetes | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Zondag 22 mei 2022 om 14:56 | bijgewerkt: om 15:03 uur
  • Sjoerd Stoop

Acht Hilversumse restaurants zijn afgelopen week tegen de lamp gelopen nadat er gesjoemeld werd met maaltijdbezorgers. Er bleken niet alleen te jonge maaltijdbezorgers te werken, maar ook bezorgers zonder vergunning. Dat melden de politie en de gemeente na een controle. 

Pizzabezorger
Pexels

Negen restaurants werden door de gemeente, de politie en de arbeidsinspectie onder de loep genomen, omdat er vermoedens waren dat er het een en ander niet in de haak was.

Dat bleek bij acht restaurants terecht. De controleurs ontdekten dat er bij de verschillende restaurants maaltijdbezorgers onder de zestien jaar werkten. Andere bezorgers hadden onder meer geen werkvergunning of zelfs geen verblijfsvergunning. Er wordt nog onderzocht of de restaurants hun maaltijdbezorgers niet onderbetaald hebben. 

Regeltjes niet altijd nageleefd 

De horecazaken werden onder de loep genomen, omdat er de laatste jaren veel meer maaltijdbezorgzaken zijn bijgekomen zonder dat daar altijd de regeltjes worden nageleefd. "Het doel van de controle was beter zicht te krijgen op de omvang van de misstanden in de branche van bezorgzaken in Hilversum", aldus de gemeente. Welke restaurants er precies zijn bezocht is niet bekend. 

De overtredende restaurants zijn nog niet bestraft voor hun overtredingen. De gemeente, de politie en de arbeidsinspectie laten weten 'hun bevindingen nog op een tijd te zetten'. De vervolgstappen worden pas later bepaald. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren