ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Nieuwe dorpsmoestuin in Eemnes: plek voor ontmoeting, ontspanning en educatie | NH Gooi
  • Dinsdag 28 juni om 07:00
  • Anastasiya Mulder

Eemnessers zijn een moestuin rijker: sinds vorige week is er een nieuwe moestuin aan het Wilgenpad bij de RK Nicolaaskerk geopend. Een riante moestuin voor het welzijn van alle inwoners. De geoogste opbrengst wordt grotendeels gedoneerd aan de voedselbank.

NH Nieuws

Het doel van dit moestuinproject is om de bewustwording van gezondheid te vergroten. Dat doen ze door middel van het organiseren van activiteiten. Jonge gezinnen kunnen hier samenkomen en opvoedondersteuning krijgen dat het Jeugd- en Gezinsteam (JGT) van de gemeente aanbiedt. Kookworkshops en taallessen staan evenals op de planning.

Ook hopen ze scholen regelmatig te mogen ontvangen. Zo kunnen de leerlingen leerzaam aan de slag, want de moestuin bevat een speciale gedeelte waar leerlingen hun eigen producten mogen zaaien en oogsten. 

''Zo kunnen mensen die eenzaam zijn hier terecht''
Wethouder Mirjam Havinga - gemeente Eemnes

Omdat niet iedereen in staat is verse producten te kopen doneert de moestuin bijna al hun gewassen bij de voedselbank in Huizen. Daarnaast worden er ook andere groepen in het dorp geholpen, ''Zo kunnen mensen die eenzaam zijn hier terecht'', vertelt wethouder Mirjam Havinga. "Ook mensen met een geestelijke beperking zijn van harte welkom en kunnen gezamenlijk aan de slag in de tuin."

Zo hoopt vrijwilliger Karel Marks dat dit een plek wordt waar mensen samenkomen. "Ik hoop dat de doelstellingen bereikt zullen worden en dat het een ontmoetingsplaats voor alle leeftijden zal zijn." 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • All Inclusive | Vandaag om 19:00.
  • Ton Ensink is je gastheer in het muzikale en informatieve All Inclusive hotel.
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 21:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren