ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Blunder met blauwe lijnen stationsgebied hersteld, verkeerstekens weer zichtbaar | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Het weer
  • Maandag 25 juli 2022 om 16:05 | bijgewerkt: om 16:06 uur
  • Daan Visser

De verkeerstekens rond station Hilversum, die bedekt waren door de dikke lijnen, zijn weer zichtbaar. Maandagochtend hebben gemeentewerkers de haaientanden en stopstrepen weer opnieuw gespoten. 

Herstel verkeerstekens stationsgebied Hilversum
Herstel verkeerstekens stationsgebied Hilversum Caspar Huurdeman fotografie

De opvallende blauwe en roze lijnen waren aangebracht door de gemeente om fietsers en voetgangers op een vrolijke manier langs alle werkzaamheden te loodsen om zo de veiligheid te vergroten. Roze voor de voetgangers en blauw voor de fietsers. 

Maar in de praktijk pakte dit ludieke idee niet goed uit. Voorbijgangers waren vooral verward door de lijnen in het gebied en het doel was niet gelijk duidelijk.

Ook voor de veiligheid was het uiteindelijk eerder een vloek dan een zege. Zo ging de blauwe lijn ook over de haaientanden en stoplijnen in het stationsgebied, waardoor de verkeerstekens niet meer zichtbaar waren. Volgens de Hilversumse Fietsersbond zorgt dit ook voor gevaarlijke situaties. 

De gemeente stak de hand in eigen boezem en gaf snel aan deze blunder te herstellen na klachten die bij ze binnenkwamen. Dat de kronkels over alle markeringen en fietspaden heen ging was niet de bedoeling. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren