ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Na meer dan twee jaar gaat Hilversumse Alexiatunnel zaterdag open, maar werk nog niet klaar | NH Gooi
  • Thema Wonen
  • Woensdag 03 augustus 2022 om 14:03 | bijgewerkt: om 14:55 uur
  • Sjoerd Stoop

Na meer dan twee jaar bouwen gaat komend weekend de Hilversumse Alexiatunnel aan de Oosterengweg open. De eerste auto's, fietsers en voetgangers kunnen dan door de tunnel. Reden voor een feestje zaterdag, maar ook daarna moet er nog wel wat worden gewerkt. De werkzaamheden zijn nog niet helemaal achter de rug. 

Alexiatunnel Hilversum
BAM / Marc Draak

De bouw van de tunnel heeft lang geduurd, bovenal door flinke vertragingen ook nog eens veel langer dan oorspronkelijk gepland. Het werk zou aanvankelijk zo'n anderhalf jaar duren, maar duurde uiteindelijk zo'n tweeënhalf jaar. 

Het werk zorgde de voor veel ongemak. Vooral voor buurtbewoners: er wordt bij veel bewoners letterlijk in hun voortuin gewerkt, waardoor ze vanuit hun woonkamer van dichtbij tegen een grote bouwput aan keken. Daarnaast was er overlast door de vele verkeersomleidingen. 

Werk nog niet helemaal klaar

Die behoren vanaf komende zaterdag tot het verleden. Toch verdwijnen de vele bouwvakkers na komend weekend nog niet helemaal uit het straatbeeld rond de Oosterengweg. 

Hoewel de tunnel vanaf zaterdag gebruikt kan worden door het verkeer, moet er rondom de tunnel nog het een en ander gebeuren. Op bepaalde plekken moeten straten nog bestraat worden. Dat duurt allemaal langer dan gepland. Dat heeft volgens de provincie te maken met een tekort aan stratenmakers én doordat er problemen zijn met de levertijden van het materiaal. 

Om het werk toch snel af te hebben wordt er ondanks de bouwvakantie doorgewerkt. De provincie verwacht dat al het werk eind september klaar is.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren