ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Sluis Weesp tijdelijk gesloten vanwege de droogte | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Het weer
  • Vrijdag 19 augustus 2022 om 14:48 | bijgewerkt: om 18:12 uur
  • Redactie

De sluis bij Weesp aan de kant van de Vecht is vandaag voor onbepaalde tijd gesloten. Hierdoor is er geen pleziervaart mogelijk tussen de Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal. Het is nog onduidelijk wanneer de sluis weer open gaat. 

Sluis Weesp
Sluis Weesp Google Maps

Door de aanhoudende droogte neemt het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht tijdelijk deze maatregel om de omringende natuurgebieden van goed water te voorzien. Wanneer de sluis weer open gaat, is nog niet duidelijk. Dat hangt af van hoe de droogte zich verder ontwikkelt. 

Pleziervaart kan het beste omvaren via de Amstel. Omvaren via het Amsterdam-Rijnkanaal wordt in verband met grote scheepvaart afgeraden.

Noodpompen

Afgelopen week zijn er in Muiden noodpompen aangezet. Deze enorme apparaten pompen zoet water vanuit het Markermeer de Vecht op, om zo de droogte het hoofd te bieden. Nu merkt het waterschap dat het opgepompte water de kortste weg naar het Amsterdam-Rijnkanaal kiest.

Het sluiten van sluis Weesp zorgt ervoor dat het water op de Vecht blijft. Zo brengen de pompen het water naar de plekken waar het nodig is, het Naardermeer, de Spiegelplas en de Ankeveense Plassen.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren