ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Advocaat verdachte Mees T. ontkent betrokkenheid van cliënt bij overlijden Carlo Heuvelman | NH Gooi
  • Thema Algemeen
  • Dinsdag 18 oktober om 17:16

De advocaat van Mees T. vindt dat haar cliënt moet worden vrijgesproken van doodslag. Gisteren eiste het Openbaar Ministerie acht jaar cel tegen de Hilversummer voor zijn betrokkenheid bij de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca in juli vorig jaar.
Daarnaast is T. volgens het OM ook schuldig aan een poging tot doodslag op een vriend van Heuvelman. Maar volgens zijn advocaat hebben getuigen waar het OM de strafeis op baseert de 19-jarige Hilversummer helemaal niet zien vechten.
'Zevenmijlslaarzen'
"Het OM heeft zevenmijlslaarzen aangetrokken door een stevige eis neer te leggen van acht jaar, zonder uit te leggen wat nu de specifieke rol van Mees is geweest als het gaat om geweld tegen Carlo", zo stelt ze.
De advocaat van T. geeft wel toe dat haar cliënt heeft gevochten met vrienden van Heuvelman, maar dit gebeurde volgens haar tegelijkertijd met de dodelijke mishandeling van Heuvelman. Ook voor de poging tot doodslag op een vriend van Heuvelman moet haar cliënt vrijgesproken worden, zo stelt ze. T. zou zich volgens haar na één klap weer teruggetrokken hebben.
Reactie T.
T. wilde gisteren niet reageren op de strafeis, maar vandaag deed hij dat wel. Hij zegt erg geschrokken te zijn. "Niet alleen om de hoogte van de strafeis, maar ook omdat mijn grootste nachtmerrie werkelijkheid lijkt te worden. Dat een scenario wordt geschetst waarin ik de dader ben van het overlijden van Carlo."
Hoe gaat de Mallorca-zaak verder?
De komende dagen komen de advocaten van de andere verdachten aan het woord. Morgen is als eerste de advocaat van hoofdverdachte Sanil B. aan de beurt. Tegen hem heeft het OM de hoogste straf geëist: 10 jaar cel. De uitspraak van de rechter voor alle Hilversumse verdachten volgt 18 november.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

ONAIRWIN

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren