ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Ook zestigminners mogen nu een prik: Gooise priklocatie volgeboekt tot en met zaterdag | NH Gooi
  • Thema Algemeen
  • Woensdag 19 oktober 2022 om 17:21

Door Erwin Bakker - NH Gooi
 
Wie een coronavaccinatie wil, kan pas vanaf zondag terecht bij de priklocatie op het terrein van de voormalige Hocras aan de Franse Kampweg in Bussum. De agenda is daar volgeboekt tot en met zaterdag. Dat meldt de GGD Gooi en Vechtstreek.
 
Vanaf deze week kunnen ook de ‘zestigminners’ – mensen tussen de 12 en 60 jaar – een coronavaccinatie halen. Daarom is de priklocatie in plaats van vijf, nu zeven dagen per week geopend.

“We zien dat er inderdaad mensen met verschillende leeftijden op de vaccinatielocatie verschijnen", aldus een woordvoerder. “Maar we kunnen niet zien of dat zorgmedewerkers zijn, mensen met een uitnodiging van de huisarts omdat ze normaal de griepprik krijgen, of ‘reguliere’ zestigminners.”

Bijna altijd vol
 
De GGD Gooi en Vechtstreek denkt de drukte aan te kunnen en verwacht de komende tijd niet dat ze nog meer zeilen moeten bijzetten. Sinds de opening van de priklocatie op 19 september zijn alle plekken meestal volgeboekt geweest.

Vorig jaar telde 't Gooi drie vaccinatielocaties: in Hilversum, Huizen en Naarden. Toen de meeste mensen hun prik gehaald hadden, konden de laatste twee sluiten. In december opende er toch nog een tweede priklocatie aan de Franse Kampweg in Bussum om het boosteren te versnellen. Dit is vooralsnog dit seizoen de enige in de regio die weer open is gegaan.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren