ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Blaricumse straat weer droog na extreme wateroverlast, maar schade is flink | NH Gooi

De Blaricumse straat De Dam droogt weer op nadat daar gistermiddag een belangrijke waterleiding gesprongen was. De straten stonden vol met water en een auto zakte zelfs weg in de modder. Een dag later is de schade goed te zien. 

blaricum waterleiding gesprongen de dam sinkhole
Caspar Huurdeman

Het is het gesprek van de dag in wijk Bijvanck. Buurtbewoners staan in de straat met elkaar te bespreken wat er gistermiddag precies is gebeurd. De schade in de straat is nog goed te zien. 

De straat is veranderd in een grote berg zand: er ligt zeker honderd kuub na gisteren. 

Geen drinkwater

Tachtig van de omliggende huizen zaten tot vannacht zonder drinkwater. Het water is bij zeker drie woningen naar binnen gelopen. Volgens een woordvoerder van de brandweer stond het water daar in de kruipruimtes. Ook zijn meerdere voortuinen flink beschadigd en gedeeltelijk weggevaagd. 

De auto die in de sinkhole lag, is inmiddels door een bergingsbedrijf eruit gehaald. Medewerkers van waterleidingbedrijf PWN zijn tot diep in de nacht aan het werk geweest.

Morgen zal de straat verder gerepareerd worden. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren