ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Blaricum trekt knip voor nieuwe steiger KNRM: nieuwe boot kan anders niet aanleggen | NH Gooi

Blaricum wil flink de portemonnee trekken voor een nieuwe steiger voor de KNRM. De steiger is hard aan vervanging toe. Met een bedrag van 116.000 euro wil de gemeente een aanzet geven voor een modern KNRM-station aan het Stichtse Strand en tegelijkertijd wil de gemeente het beheer van de steiger overdragen aan de reddingsbrigade.

KNRM Blaricum
KNRM Blaricum KNRM Blaricum

De huidige steiger is uit 1995 en na meer dan een kwart eeuw later is het echt nodig om een nieuwe steiger en botenhelling te realiseren. Volgens de gemeente is de steiger onveilig, verkeert deze in slechte staat en is ook niet meer geschikt voor het zwaardere type reddingsboten. En het is juist de bedoeling dat de Blaricumse KNRM begin volgend jaar zo'n nieuwe boot gaat kopen. 

De steiger is nu nog eigendom van de gemeente. Daardoor is Blaricum verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en de vervanging daarvan. De gemeente wil deze taken overdragen aan de KNRM, zodat de reddingsmaatschappij straks zelf alles in beheer heeft.

De KNRM is verantwoordelijk voor het botenhuis en het bemanningsverblijf. Beide gaat de reddingsmaatschappij herbouwen. 

Niet aanmeren

Als Blaricum alleen zou kiezen voor een grondige renovatie, dan is de gemeente 70.000 euro kwijt. Wethouder Anne-Marie Kennis vindt dat geen goede investering. Een nieuwe, grotere steiger is nodig, want anders kan de nieuwe nog aan te schaffen boot niet aanmeren. Daarom wil de gemeente een bedrag van 116.000 euro als subsidie verstrekken. 

De gemeenteraad van Blaricum behandelt het voorstel woensdag. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren